Intohimona jäätelö

Olemme valmistaneet jäätelöä yli 60 vuoden ajan. Teemme sitä, koska rakastamme jäätelöä ja tunnemme sitä kohtaan intohimoa. Palamme halusta kehittää uusia makuja ja jalostaa jo olemassa olevia. Pyrimme tarjoamaan joka kerralla jäätelöjämme maistaessasi äärimmäisen jäätelöelämyksen.

Pyrkimyksemme täydellisyyteen pitää meidät jatkuvasti kärjessä, ja se puolestaan vie meitä eteenpäin. Tätä voisi kutsua intohimoksi jäätelöön. Lue alta esittelymme siitä, miten valmistamme sitä, mitä sekä sinä että me rakastamme – jäätelöä.


Miten jäätelö syntyy? ice_cream_how_to

Yksinkertaistettuna jäätelön valmistus koostuu kahdeksasta eri vaiheesta:

  1. Jäätelösekoituksen valmistaminen
  2. Homogenisointi
  3. Pastörointi
  4. Kypsyminen
  5. Pakastaminen
  6. Maustaminen
  7. Annostelu
  8. Kovettaminen

1. Sekoittaminen ice_cream_mixing

Jäätelösekoituksessa on maitoa, rasvaa, sokeria, emulgointiainetta, stabilointiainetta ja makuaineita.


2. Homogenisointi ice_cream_homogenization

Sekoitus homogenisoidaan, jotta rasva jakautuisi pienempiin osiin. Rasva saadaan pikkuriikkisiksi rasvapisaroiksi korkean paineen avulla. Tämä tehdään, jotta valmiin jäätelön koostumus olisi paras mahdollinen. Lue lisää kohdasta "Mitä jäätelö sisältää".


3. Pastörointi ice_cream_pasteurization

Tämän jälkeen sekoitus pastöroidaan, mikä tarkoittaa sitä, että seos kuumennetaan 84 asteeseen. Näin tapetaan mahdolliset bakteerit.


4. Kypsytys ice_cream_ripening

Tämän jälkeen seos viilennetään 4 °C:een asti ja annetaan kypsyä parin tunnin ajan.


5. Pakastus ice_cream_freezing

Seuraavan vaiheen, pakastuksen, pitää tapahtua nopeasti. Jotta valmis jäätelö olisi pehmeää ja notkeaa, työstämme sekoitusta koko pakastusprosessin ajan, jolloin ilman sekoittuessa mukaan syntyy niin pieniä jääkristalleja, etteivät ne tunnu edes kielellä. Tämä tehdään, jotta valmiin jäätelön koostumus olisi sopivan pehmeä.


6. Maustaminen ice_cream_seasonings

Pakastamisen jälkeen jäätelö maustetaan. Tässä vaiheessa siihen sekoitetaan marjoja, suklaapaloja, hilloa tai pähkinöistä.


7. Annostelu ice_cream_portions

Valmis jäätelömassa annostellaan halutusti, esimerkiksi hyvään vohveliin tai astiaan.


8. Kovettaminen ice_cream_hardening

Jäätelön valmistuksessa viimeinen vaihe on kovettaminen. Voidaksemme säilyttää ja jaella jäätelöä se on jäädytettävä –25 ja –28 asteen väliseen lämpötilaan. Tämä tapahtuu erityisissä kovettamistunneleissa, joissa jäätelön päälle puhalletaan runsaasti kylmää ilmaa. Tämä vaihe kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin.

Jäätelö on valmis nautittavaksi!

  • Tuutit
  • Puikot
  • Limujäät
  • Välipalat
  • Kotipakkaukset
  • Jäätelökakut
  • Monipakkaukset
  • Irtojäätelöt
  • Pehmyt-jäätelöt
  • Maidottomat jäätelöt
  • Kastikkeet